Všetci dobre poznáme špagety bolognese, ktoré pochádzajú z Talianska a sú veľmi obľúbené. Originálny recept je však trošku iný ako Vám dnes prinášame my, zvolili sme “slovenskú” verziu týchto špagiet, ktorá je o dosť jednoduchšia na prípravu. Pôvodný recept pozostáva z čerstvej zeleniny ako je mrkva, petržlen a paradajky. Na tento recept budete potrebovať nás kvalitný domáci paradajkový pretlak Dvory. Jeho chuť je na nerozoznanie od čerstvých paradajok, nakoľko na výrobu 1 kg pretlaku sa použije až 7 kg čerstvých paradajok.
Ingrediencie:
- 1 šalotka
- Olej
- 2 strúčiky cesnaku
- 500g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo morčacie)
- Koreniny: mleté čierne korenie, oregano, bazalka, soľ, korenie na bolonské špagety
- 2x paradajkový pretlak Dvory
- Uvarené špagety
- Nastrúhaný parmezán
Príprava:
- Cibuľu nakrájame na malé kúsky a opražíme ju do zlatista na oleji
- Pridáme mleté mäso, čierne mleté korenie a soľ a mäso opražíme
- Následne mäso zalejeme dvomi paradajkovými pretlakmi Dvory
- Pridáme korenie na bolonské špagety, oregano, bazalku a ak je to potrebné, tak aj soľ
- Všetko spolu varíme, kým nie je mäso mäkké
- Medzitým si uvaríme špagety, ktoré by mali byť al dente
- Po uvarení omáčky pridáme do odstaveného ešte trochu bazalky
Bolonské špagety servírujeme na plytký tanier. Na vrch pridáme nastrúhaný parmezán podľa chuti. Dozdobiť ich môžeme ešte listom čerstvej bazalky.
Dobrú chuť. 🙂
Tento jednoduchý recept zvládne každý, dokonca aj začiatočník. Náš paradajkový pretlak Dvory zaručí lahodnú chuť bolonských špagiet.