Pizza slimáky

Prípravu obľúbených pizza slimákov už každý iste dobre pozná. Jednoduché jedlo, ideálne namiesto klasických jednohubiek alebo ako snack na cestu, či pre návštevu. Milujú ich deti, dospelí, jednoducho všetci! Skúšali ste však namiesto kečupu použiť kvalitný pretlak Dvory? Ak nie, rozhodne by ste ho mali vyskúšať. Pizza slimáky budú vláčnejšie a ich chuť bude prenikavejšia. Ak neviete ako upiecť túto dobrotu, pripravili sme si pre Vás recept, ktorý zvládne úplne každý.

Ingrediencie: 

  • 1ks lístkové cesto (najlepšie je chladené lístkové cesto, ktoré už je rozvaľkané)
  • Plátky šunky
  • Plátky syru Eidam
  • Pizza korenie
  • 1x paradajkový pretlak Dvory
  • Vajíčko na potretie

Príprava:

  1. Lístkové cesto si rozložíme na drevenú podložku. Ak ste zvolili lístkové cesto vcelku, rozvaľkáme ho tak, aby cesto bolo tenké.
  2. Rozvaľkané lístkové cesto potrieme paradajkovým pretlakom Dvory. 
  3. Následne na celú plochu poukladáme plátky šunky a syra Eidam. Odporúčame neukladať plátky blízko okrajov, pri rolovaní by nám vypadávali.
  4. Cesto zrolujeme a nakrájame tenšie slimáky, ktoré poukladáme na plech.
  5. Každý slimák na plechu potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme pizza korením (Nepreháňajte to s korením, aby pizza slimáky neboli veľmi slané!)
  6. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Slimáky pečieme cca 15 minút. Dávajte si pozor, aby Vám slimáky nezhoreli, priebežne ich kontrolujte.

Slimáky poukladáme na tanier a môžeme vychutnávať! Sú ideálnym a rýchlym občerstvením pre návštevu, ale rovnako aj na oslavu alebo len tak.